Misija

Rukovođeni činjenicom da je naša misija da uvek budemo na usluzi pacijentima odlučili smo da se približimo pacijentima sa teritorije Vojvodine. Upravo zbog toga u Novom Sadu je otvoren savremeni Laser centar Oculus.

Lečenje

Budući da su glaukom i dijabetes mellitus još uvek dva najčešća uzroka slepila, kako u svetu tako i kod nas, smatrali smo jako značajnim da upravo na ovom polju obezbedimo dijagnostiku i najsavremenije lasersko lečenje.

Usluge

U Laser centru Oculus Novi Sad osim dijagnostike i lečenja glaucoma i dijabetične retinopatije može se uraditi i kompletan specijalistički pregled kao i korekcija vida kontaktnim sočivima i naočarima.

U opremanju Laser centra Oculus sledili smo svetske standarde moderne medicine tako da je centar opremljen sledećim aparatima:

CVP

U Laser centru Novi Sad pacijenti kod kojih je potrebno uraditi dijagnostiku i praćenje glaucoma to mogu uraditi na Carl Zeiss-ovom vidnom polju Humphrey koje se smatra jednim od najosetljivijih i najpreciznijih dijagnostičkih aparata ove vrste

SLT

Jedan od tri postojeća lasera na celoj teritoriji Srbije nalazi se u Laser centru u Novom Sadu. Koristi se u terapiji glaucoma otvorenog ugla i omogućava ili potpuno isključivanje kapljične terapije ili njene značajne redukcije što u mnogome doprinosi kvalitetu života pacijenata.

YAG laser

Laser renomiranog svetskog proizvođača koji nalazi primenu kako u lečenju glaucoma zatvorenog ugla, tako i u lečenju sekundarne katarakte. Laser koji se koristi kod zadnje kapsulotomije i iridotomije, pružajući superiorne optičke i performanse laserskog snopa.

Laser Fotokoagulator

Laser talasne dužine 532 koji je i dalje neprikosnoveni standard u lečenju dijabetičke retinopatije uznapredovalog stepena. Redovnim kontrolama i blagovremenim laser tretmanima smanjuje se mogućnost nastanka najtežih posledica ove bolesti.

Adresa

Vase Pelagića 13
21101 Novi Sad

Telefon

+381 21 521050
+381 21 521060
+381 63 646015

Radno vreme

Radnim danima 9:00-20:00
Subotom 10:00-15:00

Usluge

Oftalmološki pregledi
Korekcija vida
Pregledi za glaukom
Pregledi dijabetičke retinopatije