Koža sa godinama gubi svoju elastičnost i na njenoj površini javljaju se prve bore. Vremenom, bore postaju sve dublje i sve su primetnije. Lice deluje umorno i opušteno. To predstavlja estetski problem. Hijaluronski dermalni fileri koriste se za popunjavanje bora. Fileri su sastavljeni od kombinacije hijaluronske kiseline i antioxidansa.

Indikacije

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone bore sa lica, a ne žele da to urade hirurgijom. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele da odole starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je  to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti donet tokom konsultacije sa lekarom.

Zakažite pregled

Telefonom

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bi se postigao komfor pacijenta, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti i hidratacije. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica. Kod nekih osoba javlja se nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon intervencije.

Posle intervencije hijaluronskim filerima

Posle intervencije može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji traje manje od 7 dana. Dok traju crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu. Ovo obično nestaje za nekoliko sati ili 24h a u retkim slučajevima može trajati do nedelju dana.

U zavisnosti od tipa kože, zone tretmana i godina starosti, efekat traje 6-12 meseci. Često je potrebno da se tretman mora parcijalno ponoviti radi postizanja optimalnog, dugotrajnijeg efekta.

Lekar koji se bavi hijaluronskim filerima