Vrhunski komfor pacijenta, besprekorna efikasnost u dijagnostici bolesti očnog dna i neponovljiva preciznost Zeiss-ovih optičkih sistema. U jednom aparatu spojene su tri vrhunske dijagnostičke metode: kolorna slika očnog dna (CFF), fluresceinska angiografija (FA) i autofluorescenca (FAF). Aparat koji je idealan za efikasno dijagnostikovanje i praćenje širokog spektra bolesti očnog dna kao što su degenerativne promene žute mrlje, dijabetičke retinopatije I glaucoma.

Color foto fundus (CFF)

Nekontaktno snimanje očnog dna kojim se dobijaju visoko kvalitetne slike koje omogućavaju lekaru uvid u sve structure očnog dna kao I najsitnije detalje svake njegove structure. Odličnim kvalitetom slike, mogućnošću spajanja 7 polja I 3D stereo slikom Visucam 500 je kamera koja mnogo pruža I pacijentu I lekaru.

Fluoresceinska angiografija (FA)

Dijagnostička metoda kod koje se u krvotok ubrizgava kontrast koja omogućava snimanje sitnih krvnih sudova očnog dna. Koristi se radi uspostavljanja dijagnoze, odredjivanja adekvatne terapije I praćenja promena na krvnim sudovima očnog dna. Fluresceinska angiografija uz pomoć Visucam 500 kamere je mnogo jednostavnija, brza i za pacijenta mnogo komfornija u odnosu na sve ostale aparate ovog tipa.

Autofluorescenca (FAF)

Vrlo značajna dijagnostička metoda koja se koristi u dijagnostici staračke degeneracije žute mrlje. Omogućava vizualizaciju i lako praćenje suvog oblika degeneracije. Visucam 500 FAF omogućava snimanje u plavo zelenom spektru koje je za pacijenta značajno komfornije.

MPOD analiza

Inovativna softverska analiza koja procenom gustine makularnog pigmenta daje prognostičke rezultate u praćenju degeneracije žute mrlje.

 • Upotreba
  Dijagnostika bolesti očnog dna
  Dijabetička retinopatija
  Degeneracija žute mrlje
 • Obavljanje intervencije
  Ambulantno
 • Uslovi
  Uska/široka zenica
  Ubrizgavanje kontrasta
 • Vreme intervencije
  10 – 30 minuta